Wat is een cryptocurrency broker?

Een cryptocurrency broker is een bedrijf of een individu die fungeert als een financieel tussenpersoon voor individuen die geld willen ruilen voor product(en) en/of dienst(en). Het helpt klanten die graag cryptocurrencies willen kopen of verwerven. Voor het aanbieden van deze dienst betalen crypto investeerders een bepaald bedrag. Wat moet je nog meer weten over cryptocurrency brokers?

Voor wie is een cryptocurrency broker geschikt?

Cryptocurrency brokers zijn uiterst geschikt wanneer je op een laagdrempelige manier wil beginnen op de cryptocurrency markt. Misschien ben je een beginnende investeerder die hoopt mooie winsten te maken met Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een andere digitale munt. Op een broker platform is het mogelijk om fiat geld om te wisselen voor cryptocurrencies en andersom. Een cryptocurrency broker faciliteert deze handel.

Wat zijn de voordelen van een crypto broker?

Het handelen in cryptocurrencies via een broker biedt jou een aantal voordelen. Zo kun je crypto coins verhandelen tegen prijzen die door de broker zijn vastgesteld. Een cryptocurrency broker is ook geschikt wanneer je van plan bent om voor een vrij laag bedrag te investeren in cryptocurrencies.

Hoe kies je een goede crypto broker?

Wie actief wil handelen in cryptocurrencies moet een crypto broker van goede kwaliteit kiezen. Dat is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Het is vooral belangrijk dat je je verdiept in de diensten van de broker. Wat heeft het te bieden op het gebied van veiligheid? Je wilt natuurlijk wel dat jouw digitale geld optimaal beschermd wordt. Daarnaast dient een crypto broker te voldoen aan de wetgeving van het land waarin het actief is. Ook belangrijk is dat het platform van de crypto broker 24/7 beschikbaar moet zijn op verschillende apparaten, zoals de desktop en smartphone.

Tip: lees reviews

We raden aan om verschillende reviews van diverse crypto brokers door te lezen. Op die manier krijg je een goed beeld van de verschillende diensten. Bovendien geven eerdere klanten vaak een eerlijk voordeel.

Wat zijn bekende cryptocurrency brokers?

Een bekende cryptocurrency broker is Bitpanda. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt jou als klant optimale hulp bij vragen, opmerkingen en/of problemen. Je kunt er verschillende fiat valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar en de Euro, omwisselen voor cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Ook Bitvavo is een betrouwbare cryptocurrency broker. Het is actief in heel Europa en biedt zeer lage transactiekosten van maximaal 0,25 procent.

Hoe maak je een account aan bij een crypto broker?

Om Bitpanda of Bitvavo (een Nederlandse broker en exchange) te gebruiken dien je een account te maken met jouw naam en e-mailadres. Vervolgens wordt jouw account geverifieerd. Je hebt de keuze uit diverse betaalmethodes om jouw euro’s of een andere valuta te storten. Daarna kun je meteen beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het kan niet simpeler!

Hoe verloopt de aanmeldingsprocedure bij een crypto broker?

De aanmeldingsprocedure verschilt per broker, Bij een aantal is het enige wat een klant moet opgeven een legitieme e-mail, die vervolgens wordt gevalideerd. Vervolgens moet hij of zij een wachtwoord instellen en dat is het. Een paar andere brokers, met name degenen die fiat geld verwerken, vereisen een bepaalde verificatie. Dit kan van alles zijn: van een video-call tot een foto van het gezicht met ID, een gescande ID, of een volledige KYC procedure. Binance is het grootste cryptocurrency handelsplatform ter wereld. Je mag er handelen zonder volledige KYC, maar wel met een opnamelimiet van 2 BTC per dag. De verificatieprocedure kan enkele uren tot een paar dagen duren, afhankelijk van de drukte op de cryptomarkt.

Wat is het verschil tussen een cryptocurrency exchange en een broker?

Wie actief is in crypto leert al snel dat er twee manieren zijn om cryptocurrencies te verhandelen: via een broker of een exchange. Het onderscheid tussen deze twee aanbieders is zelfs voor doorgewinterde handelaren soms verwarrend. We zullen voor eens en altijd een einde maken van de verwarring. Een cryptocurrency exchange is een plek waar je cryptocurrencies kunt verhandelen voor andere cryptocurrencies of fiat geld. Een exchange is in feite een tussenpersoon die het handelen mogelijk maakt. Voor deze diensten betaal je een handelskosten, die verschillen per cryptomunt. Het gebruik van een cryptocurrency exchange is een traditionele manier om crypto’s te verhandelen en ideaal bij lagere handelsbedragen.

Praktijkvoorbeeld: Hoe handel je bij een exchange?

Exchanges bieden verschillende handelsparen aan. Wat dat betreft heb je aan keuze geen gebrek. Laten we een praktijkvoorbeeld gebruiken om de boel te verduidelijken. Stel je voor dat je euro’s stort op Binance. In dat geval kun je alleen EUR gerelateerde paren gebruiken zoals EUR/BTC of EUR/ETH voordat je mag handelen in verschillende altcoins.

Hoe handel je bij een crypto broker?

Een crypto broker werkt net even iets anders dan een exchange. Het is een bemiddelaar tussen traders en markt. In feite werkt het heel simpel. Iemand gebruikt een broker om te handelen en stort fiat of crypto op de rekening van de broker. Hij of zij mag vervolgens verschillende producten gebruiken die de broker aanbiedt. Het kan zijn dat de trader wil handelen in Ethereum. De broker zoekt naar een tegenpartij voor de transactie en in sommige gevallen voert het de handel zelfs uit.

Praktijkvoorbeeld: handelen bij een crypto broker

Laten we wederom een praktijkvoorbeeld gebruiken voor een beter begrip. Een klant stort Litecoin maar wil gebruik maken van leverage trading op een Ethereum/XRP paar. Oftewel: voor zijn of haar gestorte aantal Litecoins, kan hij of zij het gekozen handelspaar verhandelen. Daarin zit meteen het verschil met een exchange. Wanneer de trader op deze manier zou willen handelen op de cryptocurrency exchange, zou hij of zij eerst Litecoin om moeten wisselen in Ethereum.

Conclusie: Waarom is handelen bij een crypto broker een goed idee?

Het gebruik van een crypto broker is een zeer goede idee wanneer je wilt handelen in grote hoeveelheden geld. Dit heeft te maken met factoren zoals meer liquiditeit en veiligheid. Nadat je geld hebt gestort krijg je tal van handelsmogelijkheden, afhankelijk van wat de broker aan te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een optie als leverage trading. In dat geval is aanmelden bij een crypto broker een zeer goed idee. Een crypto exchange is een zeer eenvoudige manier om te handelen in cryptocurrencies en daarom populair onder beginnende en ervaren traders. Je kunt gebruik maken van het orderboek van de handelsset van de cryptocurrency of het fiat geld. Dit is de manier waarop een koper een verkoper ontmoet. De crypto exchange brengt voor dit proces een bepaalde vergoeding in rekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.