Wat is een Bitcoin mixer?

Steeds meer mensen willen in de huidige maatschappij hun identiteit veilig en beschermd houden. Logisch, want online liggen er hackers op de loer die maar al te graag jouw privé gegevens willen stelen. Een van de manieren om jouw identiteit te beveiligen is het gebruik van een Bitcoin mixer. Hoe werkt het en waarom is het belangrijk? Lees snel verder voor het antwoord.

De hamvraag: is crypto écht anoniem?

We stellen meteen maar een van de belangrijkste vragen omtrent cryptocurrencies: zijn ze écht anoniem? Een van de grootste beloften van cryptomunten is immers het beschermen van de privacy en de nauwkeurigheid van de transacties die door de hele blockchain gaan. Het werkt grotendeels, maar er zijn wel degelijk methoden om de echte identiteiten te achterhalen die gekoppeld zijn aan de vermeende ‘anonieme’ identiteiten van crypto investeerders te achterhalen.

Identiteit achterhalen

Het is belangrijk op te merken dat wanneer je Bitcoin transacties doet, jouw identiteit niet bekend is. Het enige spoor leidt terug naar jouw Bitcoin wallet. Maar zelfs als dit adres tot op zekere hoogte anoniem is, zijn er andere manieren om ze naar jou terug te leiden. Wanneer je bijvoorbeeld geld opneemt via een Bitcoin broker of exchange dat jouw identiteit kent, kan de transactie alsnog naar jou worden herleid.

De oplossing is daar: een Bitcoin mixer

Kortom: de mensen die weten hoe en waar ze moeten zoeken kunnen zeker een transactie herleiden naar de echte identiteit van de partij of partijen die een Bitcoin transactie hebben uitgevoerd. Maar gelukkig is er, voor welk doel dan ook, een manier om jouw identiteit extra te beschermen: het gebruik van een Bitcoin mixer (Tumbler)

Wat is een Bitcoin Mixer?

Misschien overweeg je om een Bitcoin mixer te gebruiken. Dit is een proces waarbij gebruikers hun munten “mixen” met andere gebruikers in een pool met cryptogeld. Op deze manier worden de munten opnieuw geanonimiseerd. Het spoor eindigt en begint opnieuw bij de Bitcoin mixer. Door hun Bitcoin te mixen kunnen gebruikers de link tussen hun Bitcoin adressen en hun echte identiteiten verbergen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om transacties honderd procent privé uit te voeren.

Wat is het hoofddoel van een Bitcoin mixer?

Cryptocurrencies zijn niet volledig anoniem. Hoewel een zekere mate van anonimiteit wordt geboden door het niet verstrekken van persoonlijke informatie bij het maken van een transactie, zullen er altijd mensen zijn die in staat zijn om uw transacties aan jou te koppelen. Dat is de reden waarom je altijd een Bitcoin mixer moet gebruiken. Het verbreekt de banden tussen jouw Bitcoin transacties en jouw identiteit. Door Bitcoin te mixen kun je Bitcoin gebruiken voor transacties zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand rondsnuffelt waar dat niet zou moeten.

Hoe werkt een Bitcoin mixer?

Een Bitcoin mixer werkt op een vrij eenvoudige manier. Het betreft software van een derde partij waar je digitale munten naartoe kunt sturen. Cryptomunten die eerder door andere gebruikers naar jou zijn gestuurd in dezelfde hoeveelheid worden vervolgens teruggeruild. Op deze manier zal het spoor van Bitcoin transacties gemaakt door de cryptomunten die je wilde mengen worden verbroken en worden vervangen door een nieuwe munt die een totaal ander spoor heeft. Dus wil je niet dat de hele wereld weet naar wie je jouw crypto hebt gestuurd of wie jou een aantal munten heeft gestuurd? Dan is een Bitcoin mixer de ideale oplossing.

Randomizers van cryptomunten

De software van derden die wordt gebruikt voor Bitcoin mixen is wat een Bitcoin Mixer of een Bitcoin Tumbler wordt genoemd. De naam zegt het al: een Bitcoin-mixer fungeert als een tussenpersoon tussen jou en de ontvanger of verzender van de cryptocurrencies in een transactie. Heel simpel gezegd zijn Bitcoin mixers randomizers van cryptomunten zodat wat je ontvangt of wat je verstuurt willekeurig wordt en niet getraceerd kan worden naar jouw Bitcoin wallet.

Wat is een goede Bitcoin mixer?

Een van de beste Bitcoin Mixers die nu op de markt zijn is ‘MyCryptoMixer’. Het werkt als een standaard Bitcoin mixer met unieke algoritmen die een laag van privacy toevoegen aan uw transactie. Met het platform kun je heel eenvoudig jouw cryptomunten randomiseren en anonimiseren. Dit doe je door de transacties te bevriezen, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor andere geïnteresseerde partijen om het spoor van de transacties terug te leiden naar jouw identiteit. Ook deze Bitcoin mixers zijn aan te raden:

  • BitMix
  • BitCloak
  • SmartMix
  • BitcoinMix
  • Bitmixer.io
  • PrivCoin

Hoe gebruik je een Bitcoin mixer?

Het gebruik van een Bitcoin mixer is vrij simpel. Wel is het een goed idee om ons stappenplan te gebruiken:

Stap 1 Maak een Bitcoin wallet aan.
Stap 2 Koop een aantal Bitcoin of een gedeelte van de crypto en stort ze in jouw wallet
Stap 3 Creëer een Bitcoin wallet over het Tor netwerk.
Stap 4 Stuur de inhoud van de Bitcoin wallet uit stap 1 naar de Bitcoin wallet over het Tor netwerk.
Stap 5 Stuur de munten van de Bitcoin wallet over de Tor browser naar het adres dat voor jou gegenereerd is door de mixer.

Bitcoin mixer en het darknet

Misschien ben je van plan om cryptomunten versturen naar het darknet. Doe dit alleen wanneer je JavaScript hebt uitgeschakeld. Gebruik nooit een markt die vereist dat om JavaScript in te schakelen, aangezien je dan alsnog te traceren bent. Je kunt eventueel Blockchain.info’s Tor verborgen dienst gebruiken om de cryptomunten die aankomen via de mixer in de gaten te houden. Zodra je ze hebt ontvangen dien je Tor te herstarten. Stuur de cryptomunten vervolgens naar hun bestemming.

Opdringerige reclamebureaus hebben het nakijken

We hebben meerdere malen gehoord dat alleen criminelen zich zorgen maken over de anonimiteit van hun Bitcoin transacties. Dat is verre van waard. Iedereen die Bitcoin transacties doet, moet zijn privacy beschermen. Het is immers een fundamenteel mensenrecht. Bovendien voorkom je op deze manier dat derde partijen jouw koopgedrag kunnen bekijken en analyseren. Denk bijvoorbeeld aan opdringerige reclamebureaus die jouw koopgedrag onderzoeken voor reclamedoeleinden. Ze kunnen zien hoeveel geld je uitgeeft, waar je het spendeert en zelfs hoeveel Bitcoin je bezit. Waarom zou je in hemelsnaam dit allemaal willen laten zien aan vreemden?

Bedreigingen van criminelen

Het niet anoniem zijn van Bitcoin transacties kan soms nare gevolgen hebben. Aangezien iedereen toegang heeft tot jouw transactiegeschiedenis via het blockchain netwerk, kunnen ook criminelen jouw gedrag zien. Dit is veel alarmerender dan wat hierboven is genoemd. Stel je voor dat je 50 Bitcoin in je portemonnee hebt. Een behoorlijk bedrag in traditionele valuta. Omdat criminelen kunnen zien dat je zoveel geld in je portemonnee hebt, kunnen ze besluiten om achter je aan te gaan. Naar aanleiding van de details die ze vinden in het blockchain netwerk over jou, kunnen ze jouw identiteit in het echte leven achterhalen. Zodra ze dit weten, kunnen ze een plan lanceren om je te ontvoeren of te chanteren voor geld. Dit is allemaal omdat ze weten dat je veel geld op je rekening hebt staan.

Het risico op phishing

Sommige criminelen kiezen voor een andere route in plaats van een rechtstreekse benadering.. In plaats van je te ontvoeren, stuurden ze je een phishing e-mail die erg geloofwaardig overkomt. Hackers bepaalde malware sturen naar je smartphone, pc of tablet sturen waarmee ze jouw hele Bitcoin wallet leegroven.

Conclusie: Wees voorzichtig en gebruik een Bitcoin mixer

Het lijkt misschien alsof de bovenstaande situaties nogal dramatisch en uit de lucht gegrepen zijn. De waarheid is verre van dit. Bovenstaande voorbeelden zijn echt gebeurd. Een aantal mensen is daadwerkelijk het slachtoffer geworden van criminelen en hackers. En dat alleen maar omdat hun transactiegeschiedenis beschikbaar is in het blockchain netwerk. Pas dus goed op en gebruik een Bitcoin mixer wanneer jouw anonimiteit en geld je veel lief is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.