SushiSwap

Welke unieke kenmerken heeft SushiSwap exchange? SushiSwap is een vrij nieuwe naam in de dynamische wereld die crypto heet. Het werd in 2020 opgericht door een anoniem persoon of groep die de naam ‘Chef Nomi’ draagt. Op deze exchange kun je handelen in diverse cryptocurrencies. Het wordt momenteel gerund op de Ethereum-blockchain en het reilen en zeilen is in handen van de gemeenschap. Deelnemers van SushiSwap hebben er dus veel over te zeggen. Wat maakt deze exchange nog meer uniek? Het antwoord lees je in dit artikel.

Wat is SushiSwap?

Sushiswap is een zogeheten ‘fork’ van het Uniswap protocol. Het richt zich interactie met en tussen deelnemers aan de exchange. Zij maken deel uit van een community waarbij er regelmatig onderling contact is. Daarnaast heeft SushiSwap een aantal belangrijke kenmerken, zoals een reputatiesysteem en een speciaal handelsalgoritme dat zorgt voor een efficiënte handelsomgeving. Een gedecentraliseerd reputatiesysteem op de blockchain is in staat om een unieke identiteit te creëeren voor alle gebruikers van SushiSwap

SushiSwap DEX exhange

Rechten van token houders

Zoals gezegd focust SushiSwap op de community. SUSHI token houders hebben diverse rechten. Zo mag men voorstellen doen en stemmen over toekomstplannen van het platform. Dit geeft gebruikers meer controle en ook nog eens een eerlijker deel van de winst

Wat maakt Sushiswap een unieke exchange?

Sushiswap is een gedecentraliseerde exchange (DEX). Dit houdt onder andere dat er geen sprake is van een ‘Single Point of Failure’. Daarbij hoeft niet vertrouwd te worden op een enkele partij die de fondsen beheert. Op die manier wordt manipulatie en/of een hack van het systeem voorkomen. Misschien vraag je je af wat SushiSwap nu precies zo uniek maakt. PancakeSwap heeft immers ook een ‘Single Point of Failure’. We geven daar graag antwoord op aan de hand van de meest belangrijke kenmerken van deze DEX.

Kenmerk 1: Het gebruikt liquidity providers
Liquidity providers kunnen beloningen verdienen in de vorm van Sushi tokens. Het enige wat ze hoeven te doen is liquidity vastzetten in een pool van een bepaald handelspaar. Andere gebruikers van SushiSwap kunnen vervolgens in dit handelspaar handelen. Kort samengevat: jij biedt cryptomunten aan in een liquidity pool, zodat anderen daarmee kunnen traden. Dankzij voldoende liquidity providers zijn er altijd genoeg cryptomunten op de exchange beschikbaar. Omdat zij het systeem in stand houden ontvangen ze een beloning in de vorm van tokens.

Kenmerk 2: Het heeft een eigen token die in de liquidity pool wordt gecreëerd
SushiSwap heeft een eigen token: SUSHI. De zogeheten Sushi token wordt gecreëerd in de Uniswap LP pool. Vervolgens vindt er een verdeling plaats onder deelnemers aan de liquidity pool.

Kenmerk 3: Het verdeelt SUSHI onder token houders
SushiSwap geeft 0,25% van alle transactiekosten aan cash providers. Dit is een zeer goede stimulans om deze nieuwe DEX te gebruiken. De overige 0,05% wordt omgezet in Sushi en verdeeld onder de token houders.

Is SushiSwap een veilige exchange?

Veel crypto investeerders willen weten of SushiSwap een veilige exchange is. Daar kunnen wij bevestigend op antwoorden. Zo vindt er regelmatig een uitgebreide controle van het SushiSwap platform plaats. Dit is handen van zogeheten smart contract audits, zoals Quantstamp en PeckShield. De eerstgenoemde partij houdt zich bezig met de veiligheid van het platform en de tweede partij focust zich op smart contracts. Tot nu toe zijn er geen grote veiligheidsproblemen geweest bij SushiSwap en dat is uiteraard goed nieuws.

https://sushi.com/