PancakeSwap

Wat is PancakeSwap en wat maakt deze exchange zo uniek? PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) gebouwd op de Binance Smart Chain (BSC). Het is vergelijkbaar met UniSwap en SushiSwap, beide zijn DEX’en gebouwd op het Ethereum-netwerk. Wat is PancakeSwap precies en waarin verschilt het van andere exchanges?

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap is een nieuw platform dat crypto traders in staat stelt om te investeren in digitale activa met behulp van de blockchain. Een uniek kenmerk van PancakeSwap is dat het niet op het Ethereum-netwerk is gebouwd, maar op de Binance Smart Chain (BSC). Bovendien handelt het in BEP20 tokens in plaats van ERC20 tokens die op het Ethereum netwerk zijn gebouwd. PancakeSwap heeft een eigen token genaamd PancakeSwap token (CAKE).

PancakeSwap DEX

Welke tokens vind je op PancakeSwap?

Een ander kenmerk van PancakeSwap zijn de bijzondere tokens die je er vindt. Die staan lang niet allemaal op standaard exchanges. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tiny Coin (TINC)
  • StargateToken (STG)
  • Green Metaverse token (GMT)

Automatische market maker en liquiditeitspool

Het is een automatische market maker die het mogelijk maakt om tokens te verhandelen op de Binance Smart Chain. Dit houdt in dat er geen sprake is van een orderboek waarbij je met een andere gebruiker wordt gematcht. In plaats daarvan verhandel je digitale activa tegen een liquiditeitspool. Laten we daar even dieper op ingaan want waarschijnlijk duizelt het je nu een beetje. PancakeSwap is een project dat gebruikers in staat stelt om tokens te verdienen door deel te nemen aan de liquiditeitspools. Dit betekent dat je beloningen kunnen krijgen door deel te nemen aan de pools.

Liquiditeitspool en beloning

Ook is het mogelijk om je eigen Liquidity Pools beschikbaar te stellen. Dit heet ‘farmen’ en daar staat een beloning tegenover in de vorm van tokens. Het is een geweldige manier om tokens te verdienen. Hoe meer je bijdraagt aan de liquiditeitspool, hoe meer beloning je krijgt. Dit is een goede stimulans om bij te dragen. Je kunt de tokens die je ontvangt bijvoorbeeld gebruiken om meer tokens te kopen.

Hoe begin je op PancakeSwap?

Wil je gebruik maken van PancakeSwap? Dan ben je zeker niet de enige. In mei 2021 had het 1.7 miljoen actieve wallets en dat aantal neemt nog steeds toe. Om er actief gebruik van te maken heb je een wallet nodig. Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende wallets. Vergelijk ze met elkaar en maak op basis daarvan een keuze. Betrouwbare wallets zijn onder andere:

Verstuur jouw tokens met de Binance coin $BNB
Als het goed is verschijnen deze wallets in een drop-down menu. Heb je er een gekozen? Dan is het tijd om een koppeling te maken. Je hebt daar BNB tokens voor nodig. Alleen op die manier is het mogelijk om een transactie te doen op de Binance blockchain. Is dat allemaal geregeld, dan is het tijd om jouw tokens naar jouw wallet te sturen die verbonden is met PancakeSwap. Als het goed staan jouw Pancake tokens binnen mum van tijd in je wallet.