OpenSea

Wat is OpenSea en wat kun je er allemaal doen? Wie actief is op de cryptomarkt kan er simpelweg niet meer omheen: Non-Fungible Tokens (NFT’s). Mede dankzij OpenSea zijn deze verzamelbare digitale goederen razend populair geworden. Deze naam is niet meer weg te denken uit de wereld van de NFT’s. Wat is OpenSea en hoe werken NFT’s precies? In dit artikel leggen we het je graag uit.

OpenSea NFT marktplaats

Wat zijn Non-Fungible Tokens?

Voordat we vertellen wat OpenSea is leggen we graag uit wat Non-Fungible Tokens precies zijn. Het zijn unieke digitale eigendomscertificaten die je zelf kunt creëren. Ze zijn stuk voor stuk uniek en je tientallen NFT’s verZamelen als je dat graag wilt. De waarde van sommige NFT’s is werkelijk door het dak gegaan. Bij deze een top vijf inclusief hun prijs:

  • 1 ‘The Merge’: 91.8 miljoen dollar (verdeeld over 30.000 verzamelaars)
  • 2 ‘The First 5000 days’: 69.3 miljoen dollar (verkocht aan één verzamelaar!)
  • 3 ‘Clock: 52.7 miljoen dollar
  • 4 HUMAN ONE: 28.895 miljoen dollar
  • 5 CryptoPunk #5822: 23.7 miljoen dollar

Wat is OpenSea?

Wist je dat het handelsvolume in NFT’s alleen al in het eerste gedeelte van 2022 met 222.2 procent is gegroeid? Deze cijfers tonen de markt p dit moment maar zijn uiteraard geen betrouwbare indicator voor de gezondheid en groei van de cryptomarkt in de komende maanden. NFT marktplaatsen zoals OpenSea spelen zeker een rol bij de imposante groei van NFT’s. Open Sea is een innovatief handelsplatform, dat de blockchain technologie gebruikt om NFT’s te kopen en verkopen. Zowel beginnende als ervaren handelaars kunnen er dankzij de vrij simpele interface terecht.

De snelle opkomst van OpenSea

OpenSea is een marktplaats waar je digitale verzamelobjecten kunt kopen en verkopen. Het platform werd in maart 2017 gelanceerd en is een wereldwijde marktplaats die werkt op de Ethereum blockchain. De oprichters van dit inmiddels wereldberoemde platform heten Alex Atallah en Devin Finzer richtten OpenSea. De tweede ondernemers uit New York brachten ze het bedrijf binnen bij de gerenommeerde startup accelerator Y Combinator en kregen prompt 2.7 miljoen dollar om in het bedrijf te investeren.

Wat is de visie van het team achter OpenSea?

Het team achter OpenSea gelooft dat mensen steeds meer waarde hechten aan digitale voorwerpen. Sterker nog, uiteindelijk zal de populariteit van digitale goederen die van fysieke producten overstijgen. Het feit dat OpenSea maandelijks kan rekenen op ongeveer 500.000 bezoekers én de soms exorbitante prijzen voor NFT’s (zie het bovenstaande rijtje) zijn daar een goed voorbeeld van.

Hoe kun je OpenSea gebruiken?

Er zijn veel manieren om OpenSea te gebruiken. De meeste mensen kiezen er voor om NFT’s te kopen en te verkopen. Maar je kunt het platform ook gebruiken om inzicht te krijgen in de NFT markt of informatie in te winnen over nieuwe projecten. Tevens is OpenSea een populaire plek om jou eigen NFT’s kunt maken en te verhandelen. Om te beginnen moet je NFT’s verzamelen en ze bij elkaar plaatsen. Als je dat gedaan hebt, kun je beginnen met het uploaden van je NFT’s in de verschillende formaten die OpenSea accepteert. Na het uploaden bepaal je zelf de prijs en zet je ze op de markt. Hopelijk weet je jouw NFT’s met succes te verkopen!