MetaMask

Waarom is MetaMask zo nuttig voor crypto traders? Misschien heb je kort geleden Ether of een ERC20 token gekocht. De eerste stappen bij jouw crypto avontuur zijn gezet. Wat je nu moet doen is het downloaden van MetaMask. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk voor het Ethereum platform? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat is MetaMask?

MetaMask is een browser plugin voor Chrome, Firefox en Brave. Het wordt gebruikt om allerlei acties te ondernemen op de Ethereum blockchan. Het is in feite een connectie tussen het Ethereum netwerk en internet browsers. En MetaMask downloaden is helemaal gratis. Er is dus geen reden om het niet te doen.

Alles over MetaMask

Software ontwikkelaars blij met MetaMask

Eenmaal geïnstalleerd, kun je het gebruiken voor elke website die gebruik maakt van de ERC20 token standaard. Software ontwikkelaars zijn erg blij met MetaMask. Het geeft namelijk de mogelijkheid om meteen dApps te ontwikkelen in plaats van dat ze allerlei complexe processen moeten uitvoeren op het Ethereum platform.

ERC20 tokens

Het tweede wat je moet doen na het downloaden van MetaMask is een account aanmaken bij een van de vele exchanges die de ERC20 standaard ondersteunen. ERC20 tokens zijn onder andere:

  • Chainlink (LINK)
  • OmiseGo (OMG)
  • Wrapped Bitcoin (WBTC)
  • Shiba Inu (SHIB)
  • 0x (ZRX)

ERC20 tokens versturen naar MetaMask: zo doe je dat
Bovenstaande ERC20 tokens zijn onder andere te koop bij Binance, Bitvavo en Coinbase. Zodra je een account hebt bij een exchange is het tijd om cryptomunten te kopen. Vervolgens zou je ERC20 tokens kunnen versturen naar de MetaMask wallet. Vul daarbij het adres van jouw MetaMask in en klik op ‘verzenden’. Controleer voor de zekerheid altijd even of alle gegevens kloppen voordat je definitief op verzenden klikt.

In de volgende video wordt MetaMask haarfijn uitgelegd van A tot Z in het Nederlands.

Metamask en NFT’s

Tegenwoordig is het ook mogelijk om ERC721 tokens in de MetaMask wallet op te slaan. Dit zijn zogeheten ‘Non-Fungible tokens’, simpelweg afgekort tot NFT. Sterker nog, het is een geweldige wallet voor NFT’s. Het ondersteunt namelijk niet alleen op Ethereum gebaseerde NFTs, maar ook die van andere blockchains zoals de Binance Smart Chain.

Het nut van GAS

Misschien wil je graag jouw ERC721 tokens ruilen voor andere ERC721 tokens. Dit wordt gedaan met behulp van de MetaMask functie genaamd “GAS”. Dit is belangrijk, aangezien je er cryptomunten van jouw wallet naar een ander adres mee kunt sturen. Om gas te kunnen versturen, moet je eerst wat Ether in je wallet hebben. Handel je ERC20 tokens en/of ERC721 tokens? Probeer dan zeker eens MetaMask uit.

Hoe verbind je jouw hardware wallet met MetaMask?

Wist je dat het mogelijk is om jouw hardware wallet te verbinden met MetaMask? Dit raden we zeker aan omdat het jouw tokens en private keys offline houdt. Niemand met kwade bedoelingen kan dus een cyberaanval uitvoeren om jouw belangrijke gegevens en ged te stelen. Het verbinden van een hardware wallet met MetaMask is gelukkig een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen is te klikken op het cirkel icoontje rechtsboven. Klik vervolgens op ‘connect hardware wallet’ om de verbinding tot stand te brengen.

MetaMask app

Altijd en overal toegang tot jouw crypto wallet met de MetaMask app voor Android en IOS. MetaMask heeft een eigen app die te downloaden is voor zowel Android als iOS. Vervolgens synchroniseert de app met jouw wallet op de browser extensie. De functionaliteiten waar je gebruik van maakt zijn precies hetzelfde als die op de computer. Dankzij de MetaMask app heb je dus waar en wanneer dan ook toegang tot je crypto wallet. Tip: maak wel gebruik van een beveiligd netwerk en vermijd openbare WiFi netwerken. Dergelijke netwerken worden vaak gehacked en dat wil je natuurlijk niet meemaken.