Wat zijn de unieke kenmerken van de Nederlandse broker LiteBit? Nederland telt een aantal cryptocurrency exchanges en broker van eigen bodem. Een daarvan die we zeker willen benoemen is Litebit. Deze broker is actief in heel Europa en telt inmiddels meer dan 1,5 miljoen maandelijkse bezoekers. Hoe werkt Litebit en welke cryptomunten worden er aangeboden? Je leest het antwoord in dit artikel!
Wanneer werd Litebit opgericht?
Litebit werd in 2013 opgericht in Rotterdam. Inmiddels is het actief in een aantal Europese landen. De populariteit van deze broker is in minder dan tien jaar sterk gegroeid. Litebit is een Nederlandse start-up en het team is 50 man sterk. De CEO Olivier van Duijn leidde eerder Marktplaats.nl en werkte als general manager van eBay.
Welke cryptomunten biedt Litebit aan?
Wist je dat Litebit inmiddels meer dan 600.000 klanten heeft? Dit komt mede door het mooie aanbod aan cryptomunten en het gunstige tarief. Op dit moment biedt LiteBit meer dan 56 cryptomunten aan. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin en Ethereum, maar ook NEO en Ripple.
Wat zijn de kosten van Litebit?
Bij elke handelstransactie rekent Litebit een fee van ongeveer 2 procent jouw aankoop. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro investeert in een cryptomunt krijg je voor ongeveer 98 euro in waarde.
Wat zijn belangrijke kenmerken van Litebit?
Litebit heeft een aantal belangrijke kenmerken. Een daarvan is dat het sterke wachtwoorden vereist. Zwakke wachtwoorden worden simpelweg niet geaccepteerd en dat is maar goed ook. Het doet ook IP adres validatie. Daarnaast moet je jouw wachtwoorden regelmatig veranderen om de veiligheid te vergroten. Dit alles wordt gedaan om jouw cryptocurrencies zo veilig mogelijk op te slaan.
Wat zijn de voor- en nadelen van Litebit?
De veiligheid is zeker een pluspunt van Litebit. Maar dit is niet het enige voordeel van deze exchange. Zo ervaar je er het volgende:
- Het beschikt over een ruim aanbod aan cryptomunten.
- Het heeft built-in wallets. Je hoeft dus zelf geen crypto wallet meer te installeren.
- Het is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en voldoet dus aan alle wetgeving.
Brengt Litebit ook nadelen met zich mee?
Litebit heeft ook een aantan nadelen waar je je goed van bewust moet zijn voordat je er een account aanmaakt:
- Vrij hoge transactiekosten.
- Vrij hoge kosten administratie.
- Hoge spread.
- Extra transactiekosten voor o.a iDeal.
- 3 keer gehacked.
- Vrij negatieve reviews door hoge kosten.
Hoe bewaart Litebit jouw cryptomunten?
Heb je altijd al actief willen zijn op de cryptomarkt? Dan is dit misschien wel het juiste moment om in te stappen. Litebit helpt je als broker graag op weg. Je kunt er eenvoudig cryptomunten kopen en opslaan in een digitale portemonnee. Litebit heeft voor elke cryptocurrency die het ondersteunt een eigen wallet. Dit zorgt voor helderheid en overzicht en dat is wel zo fijn.
Vergroot de veiligheid van jouw wallet(s) met 2FA
Je hoeft zelf geen wallet aan te maken, maar dat betekent niet dat je niets meer hoeft te doen aan veiligheid. We raden aan om 2FA in te stellen om toegang te krijgen tot je wallet. 2FA is de afkorting van ‘2 factor authentication’ en een extra beveiligingslaag en dat is belangrijk aangezien de wallet verbonden is met het internet. Door extra veiligheidsmaatregelen te nemen hou je hackers buiten de deur.
Bezoek de officiële website van Litebit Litebit.eu/nl