KuCoin exchange

Wat is Kucoin? KuCoin, een wereldwijde cryptocurrency exchange die in 2017 werd opgericht, biedt haar acht miljoen leden allerlei fantastische handelsmogelijkheden. Als je wil kun je op deze zeer grote en populaire exchange tientallen cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen. Daarnaast biedt KuCoin de mogelijkheid om te staken en om gebruik te maken van futures, spot, marge en peer-to-peer handel. Kortom: miljoenen crypto traders van over de hele wereld zijn erg blij met KuCoin. Wat heeft het nog meer te bieden? We vertellen het je graag in dit artikel.

Wat zijn de handelservaringen met KuCoin?

De handelservaringen met KuCoin zijn over het algemeen erg positief. Gebruikers van KuCoin hebben toegang tot hun rekeningen via een online site en mobiele apps voor iOS en Android. Er zijn talrijke functies en tools beschikbaar op zowel de desktop website als de mobiele apps. KuCoin gebruikers kunnen op desktop of mobiel inloggen en klikken om de huidige crypto markt te ontdekken, cryptocurrency te kopen, verkopen of traden. Ook is het mogelijk om cryptocurrency te lenen en zijn er nog allerlei andere geavanceerde functies beschikbaar.

En dat is niet het enige voordeel van KuCoin:

  • Gebruiksvriendelijk platform, ook voor beginnende crypto traders.
  • Vrij lage handelskosten.
  • Keuze uit meer dan 600 verschillende cryptocurrencies.
  • Veiligheid is uitstekend.
  • Mogelijkheid om anoniem te traden, verificatie is niet verplicht.

Wat zijn de nadelen van KuCoin?

Wees je echter ook bewust van de nadelen van KuCoin:

  • Soms ontstaan er problemen met de liquiditeit van kleinere cryptomunten omdat het handelsvolume ervan niet altijd hoog is.
  • Soms problemen als het zeer druk is op het crypto netwerk.

Welke ordertypes ondersteunt KuCoin?

Markt-, limiet-, stop-limiet-, en stop-markt orders zijn de vier ordertypes die door deze populaire exchange worden ondersteund. De beschikbaarheid van marge, futures, en P2P handel kan voor sommige gebruikers voordelig zijn. Bovendien maakt KuCoin staking mogelijk en onthulde het nog niet zo lang geleden een functie die ‘Trading Bot’ heet om het handelsproces te helpen stroomlijnen. Je kunt het zien als een ‘robot adviseur’ die er voor zorgt dat jouw crypto wallet heel erg waardevol wordt.

Hoe zit het met de handelskosten op KuCoin?

Met handelskosten variërend van 0,0125 procent tot 0,1 procent, afhankelijk van je tier niveau, biedt KuCoin een trapsgewijs taker/maker vergoedingsmodel. KuCoin rekent overigens wel opnamekosten bovenop de handelskosten. Overigens variëren deze kosten per activa en zijn die op hun beurt onderhevig aan verandering op basis van marktprestaties. Op de exchange zijn stortingen gratis, maar helaas zijn er momenteel maar een paar mogelijkheden zijn voor fiat stortingen.

Welk is KCS en welke toepassingen heeft het?

KuCoin heeft een aantal unieke kenmerken. Zo gebruikt het een eigen token genaamd KCS. Deze zogeheten ‘nutstoken’ heeft een aantal belangrijke toepassingen. Natuurlijk vertellen we je daar graag over. Gebruikers kunnen een besparing van 20% krijgen door KCS te gebruiken om handelskosten te betalen op de KuCoin Exchange in het KuCoin ecosysteem. Andere gebruiksmogelijkheden voor KCS omvatten LockDrop/BurningDrop op het Pool-X platform en tokenverkoop op KuCoin Spotlight.

SwirlPay

KCS betalingen worden ondersteund door het gedecentraliseerde betalingssysteem SwirlPay. Bovendien kunnen gebruikers gamen met behulp van KCS op het direct-to-player spelplatform PlayGame. Op Travala, een populaire blockchain reisboekingssite, kan KCS gebruikt worden om hotels te boeken. Tevens kun je er mooie spullen kopen mee kopen op Print-ted. Of koop pakjes monsterkaarten op Splinterlands met KCS.

Hoe kun je betalingen doen met KCS?

KCS betalingen kunnen worden gedaan via CoinPayments, een wereldwijd online betaalsysteem. Inmiddels is het BetProtocol toegevoegd als het primaire token dat in hun spel toepassingen wordt gebruikt. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos en de game wereld is erg blij met dit nutstoken.

Wat is de KCS burn?

KuCoin voert regelmatig de zogeheten ‘KCS buyback en burn’ uit. Sinds januari 2021 vindt dit elke maand plaats, terwijl dit voorheen om de drie maanden was. Voor elke periode zal 10 procent van de netto-opbrengst gebruikt worden om KCS terug te kopen.

Is het een goed idee om gebruik te maken van KuCoin?

KuCoin heeft een breed scala aan toepassingen en een eigen token genaamd KCS. De waarde ervan zal toenemen naarmate het KuCoin ecosysteem verder groeit. Laten we hopen dat dat het geval is, maar we zijn hoopvol. Inmiddels heeft KuCoin miljoenen gebruikers van over de hele wereld en dat stemt positief. Natuurlijk is het altijd goed om voorzichtig te zijn. Het blijft immers crypto en exchanges worden regelmatig de dupe van hackers. Maar ook daar is goed nieuws over te melden.

Om de veiligheid van gebruikers te garanderen, heeft KuCoin enkele van de meest geavanceerde beveiligingstechnologieën ter wereld. Zo moet geavanceerde crypto technologie er voor zorgen dat hackers niet weten in te breken in de crypto wallets op de exchange. Er is dus genoeg reden om optimistisch te zijn over de toekomst van KuCoin!