Etherscan

Waarom je zeker Etherscan moet gebruiken voor het analyseren van transacties. Etherscan is een platform voor het analyseren van de blockchain van Ethereum. Tevens is het een zoekmachine waar gebruikers transacties kunnen opzoeken, transacties kunnen bevestigen en informatie kunnen opzoeken. Laten we eens kijken naar hoe dit precies werkt.

Eerst iets over blockchain

Wie Etherscan wil begrijpen moet zich eerst verdiepen in blockchain. Dit is een grootboek dat wordt gebruikt om alle crypto transacties in op te slaan en te beheren. Ook belangrijk om te weten is dat het voor iedereen toegankelijk is. Dit betekent dat iedereen het mag delen en bijwerken. De blockchain is dus zeer transparant.

Leer de wereld achter crypto kennen

Het is belangrijk om je te verdiepen in de de data achter crypto. Op basis van deze informatie kun je gaan traden. En het is ook gewoon heel interessant om bijvoorbeeld de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies in het netwerk te zien, inclusief het aantal transacties en de hashrate. De hashrate is de computerkracht die nodig is om alle benodigde transacties uit te voeren. Op de blockchain is deze informatie allemaal te vinden.

Hoe werkt Etherscan?

Daarmee komen we aan bij Etherscan. Dit is een netwerk waar alle transacties openbaar zijn voor iedereen. Het kopen van een bepaalde token is echter geen onderdeel van Etherscan. Het draait puur om informatie om transacties. Het Ethereum netwerk houdt een record bij van elke transactie die wordt uitgevoerd. Alle transacties zijn openbaar en worden gedaan met een munt die in het Ethereum netwerk zit.

Inzicht in transacties

Wist je dat er een unieke code verbonden is aan elke gebruiker binnen het cryptocurrency netwerk? Deze code wordt gebruikt om transacties die in het netwerk plaatsvinden te verifiëren. Andere gebruikers kunnen deze transacties ook zien en dit is essentieel in het gedecentraliseerde systeem om de onzekerheid bij investeerders weg te nemen. Etherscan helpt jou om alle transacties op het Ethereum netwerk te volgen. Het geeft je ook een overzicht van de transactie en smart contract activiteiten op het netwerk. En dit alles staat centraal op één plek, hoe handig!

Etherscan: Open en transparant

Cryptocurrency zoals Etherscan en zijn tools zijn open en transparant. Hierdoor kan iedereen precies zien hoeveel iemand in een cryptocurrency heeft zitten. Het maakt niet uit of dit nu Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een andere cryptovaluta is. Je kunt ook de balans van de investeerder bekijken om te zien hoeveel kapitaal hij heeft om te investeren. Het is precies deze openheid en transparantie van het Ethereum netwerk dat het een krachtig instrument maakt voor een nieuwe digitale en financiële revolutie. Het transparante karakter is niet het enige voordeel van Etherscan. Het brengt ook deze pluspunten met zich mee:

  • Overzichtelijke interface.
  • Informatie over transacties is helder en overzichtelijk.

Zoals elk onderdeel van de cryptomarkt is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Wees je bewust van de volgende nadelen van Etherscan:

  • Werkt alleen met Ethereum.
  • Kan aan het vrij complex en overweldigend zijn voor beginnende crypto traders.
  • Ondersteunt alleen Engels en Chinees.

Bezoek de officiële website van Etherscan Etherscan.io