CoinMarketCap

Wat maakt CoinMarketCap zo’n nuttige website? Ben je op zoek naar een website met een overzicht van alle cryptocurrencies, de grootste stijgers en dalers en nieuws over de nieuwste crypto projecten? Dan is CoinMarketCap precies wat je zoekt. Het is een bron van informatie voor crypto investeerders. Wat maakt CoinMarketCap zo’n nuttige website?

Top honderd cryptocurrencies

Op CoinMarketCap staan de top 100 cryptocurrencies gerangschikt op marktkapitalisatie. Dit is echter alleen de top 100. In totaal zijn er momenteel 2121 cryptocurrencies waarover gegevens te vinden zijn op deze website, maar dit aantal verandert regelmatig.

Een korte geschiedenis van CoinMarketCap

De geschiedenis van CoinMarketCap gaat terug tot mei 2013. Destijds werd het opgericht door Brandon Chez, die van mening was dat de informatievoorziening over crypto beter moest. Anno 2022 is zijn website een betrouwbare bron voor zowel crypto investeerders als de media. Regelmatig wordt het gebruikt in uitzendingen van CNBC, Bloomberg en zelfs de Amerikaanse overheid

Overname coinmarketcap

In april 2020 vond er een grote gebeurtenis plaats: Binance Capital Mgmt nam CoinMarketCap over. Dit internationale blockchain bedrijf is verantwoordelijk voor de grootste crypto exchange ter wereld wanneer het op handelsvolume en gebruikers aankomt. Net als CoinMarketCap wil het crypto toegankelijker maken voor een breed, internationaal publiek.

Wat is het doel van CoinMarketCap?

Dankzij de overname is CoinMarketCap in staat om bronnen van Binance Capital Mgmt te gebruiken te gebruiken voor het verzamelen van gegevens. Ook hoopt het de wildgroei aan (foute) informatie over de cryptomarkt een halt toe te roepen. Voor data van hoge kwaliteit ben je bij CoinMarketCap dan ook aan het juiste adres.

Wat is de marktwaarde?

‘Market cap’ is het Engelstalige woord voor ‘marktkapitalisatie’. Laten we even kijken naar deze term. Kort samengevat is de marktkapitalisatie van een cryptocurrency de totale waarde van de cryptocurrencies die in omloop zijn. Om de market cap te berekenen moet je het aantal uitstaande aandelen met de huidige marktprijs per aandeel berekenen. Stel je voor dat een bedrijf 50 miljoen aandelen heeft. Als deze aandelen worden verhandeld voor 15 euro per aandeel bereken je 50×15 = 750 miljoen.

Wat maakt CoinMarketCap zo handig?

Voor informatie over bestaande cryptocurrencies, wisselkoersen en grafieken voor de markt ben je bij CoinMarketCap aan het juiste adres. Het is niet voor niets een zeer populaire website. Zo vind je er elke dag nieuws over Bitcoin en altcoins. Daarnaast zie je in een oogopslag hoeveel cryptocurrencies er momenteel geregistreerd staan op de website en op hoeveel markten deze projecten verhandeld kunnen worden. Daarnaast wordt de huidige market cap van de gehele cryptomarkt en het handelsvolume van de afgelopen 24 uur vermeld. Kortom: op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt als trader.

Hoe werkt CoinMarketCap?

Wanneerje CoinMarketCap bezoekt, zie je een lijst van digitale valuta’s aan de linkerkant van het scherm. Aan de rechterkant van het scherm staat de huidige market cap van elke valuta. De valuta met de hoogste market cap staat bovenaan de lijst. Klik je op een van de valuta’s, dan vind je informatie over de valuta. Denk bijvoorbeeld aan de huidige prijs, de koersstijging of koersdaling van de afgelopen 24 uur en uiteraard de marketcap.

Bezoek de officiële website van CoinMarketCap https://coinmarketcap.com/