Coinbase

Coinbase is een van de meest bekende cryptocurrency exchanges ter wereld. Het heeft een enorm scala aan diensten en functies, maar het meest prominent is toch echt wel het overzichtelijke handelsplatform. Andere diensten omvatten, maar zijn niet beperkt, tot het kopen en verkopen van altcoins. Hoe maak je een account aan op Coinbase en is dit platform veilig?

Wat is Coinbase?

Coinbase is een van de meest populaire online exchanges ter wereld. In 2021 behaalde het een omzet van 1.5 miljard dollar, omgerekend 1,38 miljard euro. Klanten van Coinbase komen overal ter wereld vandaan. Iedereen mag zich aanmelden, maar er gelden wel een paar regels. Zo mogen Amerikanen dagelijks maximaal 50 BTC aanschaffen, terwijl binnen de Europese Unie een limiet van maximaal 30.000 euro geldt. Dit is echter alleen mogelijk na verificatie van jouw Coinbase account met jouw telefoonnummer, persoonlijke informatie en foto-ID. Dit is wettelijk verplicht zodat Coinbase weet met welke klanten zij te maken heeft.

Hoe maak je een account aan op Coinbase?

Je kunt eenvoudig een account aanmaken op Coinbase. In principe zijn er slechts een paar stappen voor nodig. Ga naar de officiële website en volg de eenvoudige stappen om een account aan te maken. Vul je e-mailadres en gebruikersnaam in, bevestig je registratie door op de link te klikken in de mail die naar je e-mailadres is gestuurd en je hebt een basisaccount

Welke cryptomunten heeft Coinbase?

Zodra je jouw foto en de betalingsmethode hebt geüpload, wordt jouw account geverifieerd. Zodra de verificatie succesvol is, ontvang je e-mail. De verificatie kan een paar minuten tot een paar uur duren. Je hebt nu het proces van het opzetten van je account bij Coinbase voltooid. Je kunt nu beginnen handelen met de meest bekende cryptocurrencies van dit moment. Coinbase biedt steeds meer digitale munten aan. Inmiddels zijn het er al meer dan honderd, waaronder:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Shiba Inu (SHIB)
  • Algorand (ALGO)
  • Polygon (MATIC)
  • DAI (DAI)
  • Stellar Lumens (XLM)

Verhoog de veiligheid van jouw account met 2F authenticatie

We raden ten zeerste aan om tweefactor authenticatie in te schakelen. Daarmee verhoog je de veiligheid van jouw Coinbase account. Tweefactor authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag bovenop jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Er wordt een extra code naar je mail of telefoon gestuurd die je na het invullen van je wachtwoord moet geven. Het instellen van 2FA is vrij simpel. Dit kun je doen door te navigeren naar de instellingen bovenaan je scherm. Geef aan dat je 2FA wilt inschakelen en je verhoogt de veiligheid van jouw account meteen.

Hoe goed is de support van Coinbase?

Coinbase is een van de beste exchanges voor beginners vanwege de uitgebreide FAQ’s en support. FAQ is de afkorting van ‘Frequently Asked Questions’ en zoals de naam al zegt vind je in dit gedeelte de meestgestelde vragen. Zo zijn bezoekers vaak benieuwd naar de veiligheid van Coinbase. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan bestaat het support team uit genoeg medewerkers om het snel en vakkundig af te handelen. Dus schroom niet om vragen te stellen, want dit helpt je uiteindelijk verder.

Bezoek de officiële website van Coinbase https://coinbase.com