Bitcoin Magazine

Bitcoin Magazine is een oude naam uit de cryptowereld. Het werd opgericht in 2012 en behandelde jarenlang alle onderwerpen rondom digitale valuta. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, blockchain, smart contracts, altcoins, cryptografie en nog veel meer. Wat heeft dit magazine betekent voor de cryptowereld in het algemeen?

Bitcoin Magazine: een korte geschiedenis

Vitalik Buterin begon met het schrijven voor een blog in 2011. Hij werkte op dat moment aan een nevenproject en schreef voor een blog in Roemenië. Hij nam de rol van hoofdschrijver op zich als een bijproject terwijl hij naar de universiteit ging. Natuurlijk stond Buterin er niet alleen voor. Hij kreeg het idee om over Bitcoin te gaan schrijven van iemand die met hem in gesprek was gegaan op een Bitcoin chatplatform. Die had het idee om een blog te beginnen over deze cryptocurrency en gaf iedereen die voor hem wou schrijven 5 Bitcoin. Destijds had dit een waarde van slechts 3,50 dollar!

Vitalik Buterin en Bitcoin Magazine: een bijzonder verhaal

Vitalik Buterin greep de kans om over Bitcoin te gaan schrijven met beide handen aan. Hij schreef voor de website tot het ter ziele ging. In het najaar van 2011 werd Buterin opnieuw benaderd met een verzoek: of hij wou gaan schrijven voor Bitcoin Magazine. Bovendien werd hij ook meteen mede-oprichter. Bitcoin Magazine was de eerste serieuze publicatie over cryptocurrencies. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 2012 en was een gedrukt tijdschrift dat cryptocurrencies, blockchain-technologie en andere op blockchain gebaseerde technologieën behandelde. Uiteindelijk werd Bitcoin Magazine gekocht door BTC Media. Buterin bleef schrijven voor het magazine tot ergens in 2014, toen hij al druk bezig was met het idee voor Ethereum.

De groei van het Bitcoin Magazine tijdschrift

Bitcoin Magazine was de eerste publicatie gewijd aan cryptovaluta en in 2012 verkrijgbaar voor 9 dollar per maand, hoewel veel van de artikelen ook gratis online beschikbaar waren. Buterin vertelde later dat hij 10-20 uur per week besteedde aan het schrijven voor de publicatie. Hij deed dit met veel plezier, maar verdiepte zich ondertussen ook in de mogelijkheden van cryptocurrencies en smart contracts. Dit leidde tot het idee van Ethereum, een platform voor smart contracts en d’apps. In 2014 verliet hij de publicatie om het inmiddels wereldberoemde en succesvolle Ethereum op te richten. Dit bleek een gouden zet van Vitalik Buterin. Inmiddels is hij een van de meest bekende namen uit de crypto industrie en multi-miljonair.

BTC Media

In juni 2014 werd Bitcoin Magazine overgenomen door BTC Media. De overname van Bitcoin Magazine was een grote zet voor het bedrijf. Het tijdschrift behandelde alles wat met Bitcoin en de technologie erachter te maken heeft en ga ook advies aan lezers over hoe ze voordeel kunnen halen uit de Bitcoin-technologie in hun bedrijf. De publicatie behandelde alle aspecten van Bitcoin, zoals technologie, financiën, recht en bestuur, geschiedenis en cultuur. Lezers vonden het geweldig.

Van magazine naar digitaal

Hoewel succesvol, is Bitcoin Magazine inmiddels gestopt met de publicatie van hun gedrukte tijdschrift en plaatst de inhoud momenteel online. Maar wees niet getreurd. Gelukkig verschijnen er dagelijks interessante artikelen over crypto die je op de smartphone kunt lezen waar en wanneer je maar wilt.

Bezoek de officiële website van Bitcoin Magazine https://bitcoinmagazine.nl