ApeCoin uniek kenmerken en meer over deze wereldberoemde NFT apen

ApeCoin werd op 20 maart 2018 gelanceerd en is dus een relatief nieuwe cryptocurrency. In de afgelopen jaren heeft het een geheel eigen plekje veroverd op de cryptomarkt. Dit project is om verschillende redenen dan ook uniek te noemen. Wat is ApeCoin precies en wat maakt het zo bijzonder? Nadat je dit artikel hebt gelezen kun je daar zeker een goed antwoord op geven. Sterker nog: wie weet sta je straks te popelen om ook te investeren in ApeCoin.

Wat is ApeCoin?

ApeCoin is een ERC20 token en draait op de blockchain van Ethereum. Het is bedacht door hetzelfde team dat ons de inmiddels wereldberoemde ‘Bored Ape Yacht Club’ bracht. Dit is een zeer populaire en prijzige NFT-collectie. Vanwege de populariteit van de ‘Bored Ape Yacht Club’ kregen mensen snel lucht van de komst van ApeCoin. Sterker nog: het team maakte pas 24 uur vantevoren bekend dat er een nieuwe cryptocurrency genaamd ApeCoin zou worden gelanceerd.

ApeCoin logo en symbool
ApeCoin is te herkennen aan de apen NFT’s en het doodskop logo.

Het APE ecosysteem

ApeCoin is een onderdeel van het zogeheten ‘APE ecosysteem’. Dit betreft alle producten en applicaties die ontwikkeld zijn door Yuga Labs. Iedereen die een Mutant Ape NFT of Bored Ape had ontving bij de lancering gratis ApeCoin munten. Deze groep investeerders was daar uiteraard heel blij mee. Binnen de kortste keren was deze crypto ook verkrijgbaar bij diverse crypto exchanges en brokers, waaronder Bitcoin Meester, Coinbase en Litebit.

Voor wie is ApeCoin interessant?

In feite bestaan er verschillende groepen crypto investeerders. Een deel is geïnteresseerd in de technologie van crypto, zoals blockchain, en het creëren van eigen coins. Ze zien crypto als het geld van de toekomst en verwachten er heel veel van. Er is echter ook een groep dat vooral geld wil verdienen met crypto investeringen. Ze willen het liefst geld verdienen zonder er weinig voor te hoeven doen. Voor beide groepen is ApeCoin interessant. Het focust zich op samenwerking en doel. wil een nieuwe manier bieden om digitale activa te maken en op te slaan. Het team achter dit project wil het mensen gemakkelijker maken om digitale bezittingen te creëren en te bewaren.

ApeCoin DAO

Het team achter het project heeft een interessante visie. Zo focust het zich op de gemeenschap en samenwerking. Apecoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, die gecontroleerd wordt door de ApeCoin DAO. DAO is de afkorting van ‘Decentralized Autonomous Organization’. Het houdt in dat alle leden van de community voorstellen mogen indienen om het ecosysteem verder te laten groeien. Ook mag er worden gestemd over bepaalde voorstellen. Om te stemmen wordt de ApeCoin token gebruikt. Deze manier van werken zorgt voor decentralisatie van het bestuur én is zeer democratisch.

Welke invloed hebben leden van de DAO?

De DAO bestaat uit leden van de gemeenschap die stemmen over voorstellen om beslissingen te nemen over de toekomst van het project. Er is dan ook geen centrale autoriteit die de leiding heeft over de ApeCoin DAO. In plaats wordt de DAO bestuurd door vijf gemeenschapsleden, die ermee hebben ingestemd de verantwoordelijkheden van het bestuur op zich te nemen, en elk van hen heeft daarvoor zes maanden de tijd om succes te boeken.